От х:

Днес в x:

Гараж затапва входа на блок, обитателите на бунт

  Строеж на гараж провокира недоволството на живеещите в блока на улица „Тополница“ 2 и 4 в Хасково. Участъкът е тесен и разкалян. Дори и сега, преди да бъде вдигнат гаража, трудно се минава с кола, а маневрирането е истински кошмар, единодушни бяха обитателите от двата входа на жилищната сграда. Тази сутрин те се бяха събрали пред блока в знак на протест срещу започването на строителството. „Дори не са ни уведомили, че пред входа ни ще има гараж“, ядосваха се Ради Сапунджиев и Атанас Койнарски. Техният съсед Георги Златанов пък заяви, че ако се построи гараж пред блока им, движението на автомобили ще бъде блокирано тотално. „Ако се наложи да се транспортира болен човек от блока, линейката няма да може да стигне“, коментира хасковлията.

  Тази сутрин живеещите в блока заварили работници от строителната фирма, които бяха сложили ограждения. Веднага недоволстващите подали сигнал в общинска служба КОРЗ, откъдето дойдоха на проверка. Служителите провериха документацията и установиха, че собственикът Стефан Сталев, който дори не живеел в блока, имал валидно разрешително за строеж. Въпреки наличната документация работниците от строителната фирма събраха металните ограждения и ги натовариха в камион. „Ще изчакаме ситуацията да се изясни и тогава ще започнем строителството“, каза ръководителят на бригадата, който не се представи.

  Живеещите в района обаче категорично се противопоставят срещу строежа на гараж там и стартирали подписка в тази връзка, която възнамеряваха да внесат в общината по-късно през деня.

  Главният архитект на община Хасково Деляна Панайотова заяви, че разрешителното за строеж на гаража е от лятото на миналата година. Документът е издаден на база стар ПУП от 1998 г., който е обжалван, но потвърден от съда. По думите й вече е късно за отмяна на разрешителното за строеж, дори и да подадат жалба.

  Анета Кутелова   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Gr
   Grajdanin
   45 -5
   12:48, 30 яну 2018
   Браво на живущите !
   • Юр
    Юрист
    7 -10
    19:21, 30 яну 2018
    Щом съда е казал, няма мърдане. Това е институцията ,която решава кое е законно и кое не. И да обсъждате и да мърмори те минало е през съда. Това е истината, колкото и както и да шумите
   • Ni
    Nikolai
    4 -9
    22:59, 30 яну 2018
    Като гледам на снимките къде са поставени бетоннит... Виж коментара
  • 2
   Zнефей
   31 -2
   12:52, 30 яну 2018
   Хайде бе тя незнаела, без тскива, а пък ние знаем.
  • 3
   Sa
   Sased
   17 -39
   13:05, 30 яну 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ти
    Тираджия
    14 -13
    14:07, 30 яну 2018
    Тя, линейката не е самолет. Голяма е колкото буса на снимките. Haskovo.net направете статия от какво са доволни гражданите на гр. Хасково, ще има ли два реда за тази статия написани?
   • Гл
    Глупости
    5 -1
    17:28, 30 яну 2018
    Да, и бусът е на мястото където ще е гаража.
  • 4
   Ас
   Асковски бек
   54 -10
   14:11, 30 яну 2018
   Панайотова , как така не знаеш, като сте го издали вие. А сега , да те питат в съда, защо издавате разрешително за строеж , по стар ПУП, от 1998г ? И колко рушвет взехте?
   Гадна крадлива ГЕРБерска сган!
  • 5
   Бе
   Бесен Гражданин
   17 -2
   17:25, 30 яну 2018
   Този случай не е изолиран. Вижте блока на Ул. Сливница 30, където бившия зам.-кмет Димитър Тонев направи същото безобразие, с което стесни паркинга на блока и асфалтира половината площ на детската площадка. Но така е в Хасково. Затова бягат като дявол от тамян и не приемат Общ устройствен план. Винаги е по-удобно да построиш това, за което се разберем зад заключена врата.
  • 6
   Гл
   Глупости
   20 -2
   17:26, 30 яну 2018
   Архитектката лъже. Ако заинтересовените страни не са уведомени разрешението за строеж не е влязло в сила и може да бъде обжалвано. Действайте!
  • 7
   Бе
   Бе
   6 0
   17:41, 30 яну 2018
   Кои е този Стефан Сталев.
  • 8
   Ба
   Бай Кор
   10 -9
   18:04, 30 яну 2018
   Ако не си паркират колите пред, а в гаражите, ще има място за всичко....
  • 9
   Ha
   haho
   13 -7
   18:09, 30 яну 2018
   Този район около кооперацията отдавна се е превърнал в паркинг на фирмените коли на Булсатком и автоборса едновременно.Нахалниците паркират колите си най-редовно върху тротоара и по цял ден си стоят там.Така както се активизира КОРЗ днес и през другите дни да обикалят и глобяват.След построяването на гаража, проблемите ще се увеличат.
  • 10
   Бе
   Бе
   14 -1
   19:18, 30 яну 2018
   Всички клиенти на Пещите паркират покраи кооперацията.А сега и този гараж.Парка преватизираха сега ни вземете, и парко местата пред гаражите.
   • Ба
    Бай Кор
    5 -7
    21:31, 30 яну 2018
    Ако трябваше да има паркоместа пред гаражите, нямаше да имате гаражи, а паркоместа..... И парка не сте го купували вие, че да ви го приватизират. Стига вече с тоя комунизъм. Човека си има частна собственост, ще си строи каквото си иска при положение, че е законно!
  • 11
   Ра
   Ради Сапунджиев
   7 -3
   21:33, 30 яну 2018
   При двама служители на Булсатком във входа е съвсем нормално служебните ни коли да се паркират покрай блока. Колкото до паркирането по тротоара и в тревните площи само искам да кажа че непосредствено зад нашия блок има два 6-8 етажни блока с по 5 входа и ако някой ми каже че има къде да се паркира след 18:30 ще го призная. Проблема обаче не е само с паркирането. С този гараж и разминаването става невъзможно.
   • Гл
    Глупости
    2 -5
    00:59, 31 яну 2018
    Мне, не е нормално служебни коли да се паркират на парко места на жилищни сгаради, без значение къде живеят служителите на фирмите. Фирмата като си е накупила служебни коли трябва да им намери паркинг. Пространствата около блоковете не са служебни паркинги!
  • 12
   Гр
   Гражданин
   4 -2
   07:22, 31 яну 2018
   Собственик на гаража е Адвокат и Съпредседтел на българска национално-радикална партия Стефан Сталев !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13
   Гр
   Гражданин
   4 -1
   07:46, 31 яну 2018
   Бай Кор , ако Човека със частната собственост е пред твоя вход друга песен ще пееш !
   • Ба
    Бай Кор
    1 -5
    10:46, 31 яну 2018
    Песни пеят само хора, дето не знаят, че пред гараж... Виж коментара
  • 14
   Az
   Az
   5 -2
   08:29, 31 яну 2018
   За какво му е гараж като не живее във блока?
  • 15
   Ss
   SS
   5 0
   08:50, 2 фев 2018
   До живущите - проверете дали са спазени противопожарните разпоредби !
   Бус може да мине през стеснението но пожарна кола едва ли !
   Ако не са проблема Ви ще се реши независимо каква приказват отворковците.
  • 16
   Че
   Чет
   3 0
   17:00, 2 фев 2018
   То и парка е на хората но го направиха Кръчма

  Хороскоп за 13.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
  13 авг 2020
  Последни новини