От х:

Днес в x:

Димитровград търси спешно психиатър - преглед на печата

 Тукашният медицински център търси да назначи спешно психиатър на мястото на трагично загиналия при катастрофа д-р Веселин Русев. Темата е засегната в новия брой на "Тракия 21 век", който днес излиза на вестникарския пазар. Пред кадровия проблем е изправена и доболничната помощ в Първомай, тъй като д-р Русев бе единствения специалист в двата града, коментира пред седмичника управителят на центъра д-р Стефанова.

Протестът- новата селска седянка, това е темата на актуалното издание на "Тракия 21 век" от днес. Живите вериги родиха операция "Респект" на местна почва, засега в Ябълково, скоро и по-други паланки, пише седмичника.

Пик на пневмониите сред децата с грип, дописката е на стр.4 на димитровградския вестник. 20 пациенти са постъпили за лечение в Детско отделение от понеделник до сряда, пише вестника. На страниците на изданието д-р Боспатчиева, началник на отделението дава съвети към родителите кога да потърсят лекар, ако детето им е болно.

Електронен нос надушва пушачите - става дума за преносим детектор, който ще следи за задимени помещения в кръчмите. Темата е от съседно Хасково, а джаджата е предоставена на местната Здравна инспеция от ресорното министерство.

Делото за Охрид пак в Окръжния съд - делото срещу димитровградчанката Боряна Георгиева, организирала трагичната екскурзия до Охрид през 2009 година е отново в хасковския Окръжен съд, пише вестника. Причина е внесен протест от Районна прокуратура -Димитровград срещу решение на тукашните магистрати за  връщане на обвинителния акт заради пропуски.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини