От х:

Днес в x:

Влизаме в Шенген през юни?

Присъединяването на България към Шенген остава приоритет на унгарското председателство. Това заяви председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой. Той обясни, че през юни съветът ще обсъди въпроса с интеграцията на ромите като приоритет на ЕС и тогава най-вероятно ще се решава и въпросът за влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Ромпой ни похвали за добрата политика в областта на енергетиката и най-вече на финансите, предаде АСН.

С добри думи той спомена и новата ни пенсионна система. Поздравявам България за това, че спазва правилата, което пък ще я доведе до чакалнята на еврото IRN2.

Шефът на ЕС бил също впечатлен от ръста в икономиката, който сме заложили за 2012 - 3,7 %. Той подчерта също, че черноморският регион стои на вниманието на ЕС и съюзът ще участва все повече в процесите, които текат в държавите от този регион.

Присъединяването ни към Шенген през юни ще ни накара още по-активно да пазим външната граница на Евросъюза, заяви премиерът Борисов. Ние ще поемем и емиграционния натиск, който може да се появи заради събитията в Африка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини