От х:

Днес в x:

Израелски хватки в ръкопашния бой показаха в Димитровград

Системата за самоотбрана, използвана от Израелските служби, полиция и военни бяха демонстрирани на семинар в Димитровград днес. Известната като Крав Мага защита бе представена от златният медалист от интерконтиненталния шампионат по самоотбрана и главен инструктор Алекс Петров. Той е шеф и на софийското сдружение "Крав Мага България", което засега е и единството в страната.

Как да победим противника, като използваме слабите му места разбраха 12-те участници в семинара за цивилни. "Неговата цел е да научи хората да се отбраняват в случай на нужда", обясни Алекс Петров. Според него, тук не са нужни дългогодишни тренировки както при каратето, но път трябва да се отработват определени техники за самоотбрана. Носът, очите, гърлото и слабините са точките, които всеки занимаващ се с Крав Мага може да използва, за да пребори и най-силния противник.

Непопулярната у нас техника предизвиква интерес и у жените, не скри инструктора, но обикновено това е след претърпян инцидент. В буквален превод от иврит Крав Мага означава ръкопашен бой, поясни още Петров.

Златният медалист от интерконтиненталния шампионат по самоотбрана и главен инструктор Алекс Петров

Това е втория регионален семинар по Крав Мага в хасковско. Първият бе в областния център през октомври миналата година и премина при засилен интерес от полиция, пожарна служба и цивилни граждани.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини