От х:

Днес в x:

В пълна секретност увеличиха цената на хляба

Новата цена изненада неприятно хасковлии

Хлябът в Хасково поскъпна с 10 стотинки и вече струва 1 лв самуна. Толкова струва и типовия хляб. Най-евтин остава белият, ненарязан, който е 95 стотинки. По предварителна информация, някои производители ще вдигнат цената още веднъж. Засега всички се придържат към 10-стотинковия скок. Единственият вид хляб който запазва досегашната си цена е пълнозърнестия-беше си лев, остава лев.

Интересното е, че всички производители от региона увеличиха продукцията си едновременно, но в пълна тайна от доставчици и магазини. Никой не знаеше, че точно днес хлябът ще скочи. Това отвори много работа на магазинерите, които трескаво сменяха кодове в касовите апарати, което пък забави продажбите сутринта.

По десетина души се струпваха на касите докато свършим въвеждането на новите кодове, за да отразим в касовия бон новата цена, разказаха продавачите в супермаркет в квартал "Червена Стена". На въпрос защо не са ги предупредили поне ден по-рано за да се избегне неудобството за хората, хлебопроизводителите обяснили, че в такъв случай магазините ще се презапасят.

"Представям си как ще продавам на хората онзиденшен хляб, само и само да е по-евтин", иронично коментира собственик на магазин.

От най-големите производители в региона лаконично обясниха, че скокът е продиктуван от увеличеното брашно, горива и консумативи. Според хора от местният хлебозавод, друга нова цена на хляба ще зависи от тазгодишната реколта. До тогава, хлябът ще се продава на левче.

Г.Христов

И създаде редица неудобства на продавачите
Някои купувачи се ориентираха към пълнозърнестия хляб
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини