От х:

Днес в x:

С очила за нощно виждане възхищаваме еврокомисар

Сесилия Малмстрьом/вляво/ инспектира границата

„Видях много високотехнологична апаратура, технически сте перфектни“ похвали ни еврокомисарят по вътрешната сигурност на ЕС Сесилия Малмстрьом, която днес инспектира граничен пункт Капитан Андреево. В компанията на вицепремиера Цветанов тя щателно обходи митническия и граничния пунктове и проследи процедурите извършвани на входа на Европа. Апаратура за нощно виждане и сканираща уредба направиха най-силно впечатление на високия гост. Както и професионализма на граничните служители.

Комисар Малмстрьом обаче не се ангажира кога и дали въобще ще ни приемат в Шенгенското пространство. Решението за това е политическо и трябва да бъде взето от министрите на вътрешните работи на 27-те страни членки на Съюза. Към края на март пък границата ни с Турция трябва да мине пълна техническа проверка, която ще бъде осъществена от европейска делегация.

Министър Цветан Цветанов за пореден път потвърди готовността ни. Според него, всичко на границата ще е на 100% още на 15-ти март. Вътрешният министър страшно бързаше. С присъща словоохотливост квалифицира вчерашния взрив пред редакцията на вестник „Галерия“ като криминално, а не политическо деяние и без да коментира повече отпраши с хеликоптер към София.

Защо правените ремонти и цялата подготовка за Шенген може да се превърне в пари на вятъра, вижте в нашия  видеорепортаж

Г.Христов

Провери навсякъде
Пита за всичко....

И не спря да ни хвали
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини