От х:

Днес в x:

Съдът: Мулето с хероина вкъщи, помагачът – в ареста

Михаил Михайлов (вляво) и Юлиян Юлиянов в съдебната зала

Свиленградчанинът Михаил Михайлов няма да остане зад решетките, а ще бъде под домашен арест. Подбудителят-помагач обаче – Илиян Илиянов от с. Боян Ботево, ще търка наровете с постоянна мярка „задържане под стража“. Това реши днес в късния следобед хасковският окръжен съд. Двамата бяха обвинени в незаконен трафик на почти 27 килограма хероин, които съдът оцени на 2 милиона и 425 хиляди лева.

Наркотикът бе открит в събота на Капитан Андреево в джипа на свиленградското семейство - „Нисан Патрол“. Той бил скрит в тенекии с маслини. В автомобила освен Михайлов били още съпругата му и двете им деца – на 5 и на 9 години.

Пред разследващите Михайлов не се признал за виновен, но дал подробни обяснения как хероинът се е озовал в колата му. Според неговите показания в Турция той изпълнил молбата на Илиян Илиянов да качи в джипа си тенекиите с маслини, без да подозира, че в тях има скрита дрога.

При преминаването на граничния пункт обаче митничарите се усъмнили, защото свиленградчанинът превозвал и по-голямо количество цигари от разрешеното. Освен това маслините били гръцки, а той ги внасял от Турция, което също ги изпълнило с подозрения. При огледа полицаите установили, че дъното на тенекиите с маслини било рязано. Отворили ги и намерили пакетите с хероин.

Илиян Илиянов пътувал след джипа на свиленградското семейство, но минал необезпокояван границата. Малко по-късно, след като Михайлов го описал на полицаите, те го закопчали, а в колата му намерили ръкавици със следи от хероин. Това било установено с експертиза.

Освен това днес в залата стана ясно, че Илиян Илиянов, чието предишно име е Иляз Мюмюн Иляз, е бил осъждан през 2007 година за притежание на наркотици. Макар присъдата му да е била малка – 1 година, три месеца и половина, това обстоятелство натежа на везните на Темида за оставянето му в ареста.

Михаил Михайлов и съпругата му се занимават с бизнес. Имат заведение в Свиленград, както и арендован язовир за отглеждане на риба. Съдът счете, че няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Повече подробности вижте в нашия видеорепортаж

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини