От х:

Днес в x:

3 бона глоба за бензинаджия заради укриване на обороти

Бензиностанция в в Димитровград, стана следващата жертва на Националната приходна агенция и бе затворена, заради липса на он-лайн връзка на касовите и апарати с НАП. Това се тълкува като укриване на обороти. Данъчните предупредиха че след десети януари започват с глобите и запечатване на бензиностанции чийто фискални устройства не се отчитат електронно в НАП. Първата затворена бензиностанция бе в Хасково.

Освен че му затвориха бензиностанцията, на димитровградският собственик му е натресен и акт който е минимум 3 хиляди лева. Толкова е наказанието за първо нарушение. Ако разследването обаче покаже че бензинаджията и друг път е укривал обороти, сумата на акта може да скочи до 10 000 лева.

Хайката на данъчните принуди 3 бензиностанции в Димитровград да се самозатворят, заради липса на свързващо устройство в касовите си апарати. Други две проверени пък се оказали перфектни.

До края на тази седмица предстои да бъде внесено предложение за още една законодателна промяна, касаеща работата на бензиностанциите. Тя ще регламентира подаването на информация и от резервоарите, така че злоупотребите с търговията на този вид стока да се сведат до минимум. Внезапни проверки ще се правят и ако се установят сериозни отклонения от обичайните среднодневни обороти на бензиностанциите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини