От х:

Днес в x:

Затворената от НАП бензиностанция работи, непроверена се затвори сама

Тази бензиностанция се затвори сама

Хасковската бензиностанция, която вчера бе затворена от данъчните заради липса на връзка с НАП, днес си работеше, установи екип на Haskovo.net. Всъщност става дума за метанстанцията до „Дерони“, малко след КАТ на излизане от Хасково към Харманли.

„В случаите, когато сме установили, че обектът е започнал процедура за свързване към данъчното, даваме отсрочка“, обясниха от данъчната дирекция в Пловдив.

Друга бензиностанция - „Румис“, на метри преди „затворената“ метанстанция, се беше затворила сама. „Не работим поради връзка с НАП“, пишеше на табела върху колонките. Всъщност, обектът не работи поради липса на връзка с НАП. Иначе първият вариант би бил зареден с много подтекст. „Не са ни проверили, но понеже още не сме свързани с данъчните, шефовете казаха да не работим“, обясни работник.

Управителката на метанстанцията обясни по телефона за Haskovo.net, че са сключили договор с фирма, която да инсталира системата, и са превели парите за услугата, но свързването с НАП щяло да стане по-късно по технически причини. Шефът на сервизната фирма Иван Попов пък обясни забавянето с липсата на лиценз. „Има много системи за свързване на фискалните устройства директно с данъчните. Преди да бъде инсталирана, тази система трябва да бъде проверена от метрологията. Аз получавам продукта с документ от производителя, че е изпитан. След това самата ми фирма трябва да получи лиценз за монтаж на системата. Аз мога да го инсталирам веднага, но не мога да издам съответните документи“, обясни Попов.

По-рано днес пък собственик на бензиностанция в Ботевград заплаши да я взриви, ако данъчните запечатат обекта му. Причините били сходни с тези в Хасково – по думите му виновна била сервизната фирма, монтирала система, която не била одобрена от метрологията. Ботевградчанинът също имал договор и също бил платил. Но нямал късмета на хасковлии, случил на несговорчиви данъчни и бил запечатан. По данни на националната приходна агенция до днес по обяд в страната от проверени 400 бензиностанции са били запечатани 76. Други 90 пък не са отворили изобщо.

Доста бензиностанции в Хасково са хлопнали кепенци, по една или друга причина, установи още проверката на Haskovo.net. На изхода от града в посока Кърджали са няколко - „Феро фос“, която не работи отдавна, според хора от бранша – защото останала на локалното платно, а не на булеварда. Отсреща „Вес ойл“ на Здравко Узунов също е затворена от близо година. Бившата бензиностанция „Каменец“ на Кърджалийска също отдавна е преустановила работа.

„Нормално. Едни затварят, други отварят. В Хасково има 45 бензиностанции“, обясни човек от бранша, който пожела да не бъде цитирано името му.

Тодор Кръшков

А затворената от данъчните метанстанция си работеше днес

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини