От х:

Днес в x:

„Балкански пътешественик” за стотен път на сцената утре в Хасково

Сцена от спектакъла

Стотното си представление на "Балкански пътешественик" ще покаже утре на сцената на хасковския театър актьорският тандем Янко Митев – Силвия Предова. Детският куклен спектакъл започва в 11 часа.

Автор на пиесата е Янко Митев, режисьор – Съби Събев, музиката е на Веселин Койчев, кукломайстор е Таня Ганчева.

Спектакълът бе създаден с конкурс на Националния център за театър през 2005 година. Оттогава се радва не само на нестихващ зрителски интерес, но и на много авторитетни отличия. Първото бе още през 2005-а – на фестивала „Двама са малко, трима са много” в Пловдив. Последва го награда от фестивала „Михаил Лъкатник” в Ямбол същата година. Отличен е и на международна сцена – на фестивала в Арад, Румъния, през 2007-а, а същата година получава и награда за женска роля в Галац, Румъния.

Главният герой Стамат е недоволен от живота си на село и тръгва по света да търси късмета си. По пътя се среща с национални приказни герои на балканските страни – Баш Чилик в Черна гора, граф Дракула в Румъния, принцесата на град Лазамрук, Гърция и др. Всички те му помагат да осъзнае, че късметът му всъщност е в родната страна, при семейството и приятелите.Чрез песни и танци героите показват и автентичния фолклор на Румъния, Гърция, Албания, Сърбия и България.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини