От х:

Днес в x:

Хлъзнаха по леда Атаман за 230 бона. Преглед на регионалния печат

Отстраняват фирмата на Мехмед Атаман – „Атастрой” от търга за снегопочистването на Хасково. Темата е водеща и за двата регионални всекидневника – „Хасковска Марица” и „Новинар юг”. Така тази зима бившият заместник областен ще си спести псувните за непроходимите улици, които отнесе миналата. Но пък ще е с 230 бона назад. На пистата остава да се надбягва със себе си софийската „Грийнпартнърс БКС”, която „Хасковска Марица” свързва с Румен Гайтански Вълка. Така че по всяка вероятност ни очаква вълча зима по хасковските улици.

Димитровградчанчета втори по грамотност в страната, отбелязва в заглавие над главата „Новинар юг”. С 5 процента ги изпреварват връстниците им от Сопот, добавя изданието.

Таксиджиите жилят тройно за ЧНГ, друг акцент от първа страница. Нищо ново.

Фелдшери съдят депутати от здравната комисия, водещо заглавие от втора страница. Финансовите интереси надделeли в закона за здравето, смятат фелдшерите.

Спираме ТЕЦ Марица -3, ако не изгради сероочистка, заканва се заместник министърът Евдокия Манева, на 2 страница.

Обирджия на прокурор в затвора за дрога, акцент от криминалната страница. Митко Помака отива за 2 години зад решетките. Същият преди време разби колата на обвинителя от окръжна прокуратура в Хасково Дарина Славова и сви очилата й.

Пещерняк кътал зъби на 10 млн. години, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Зъб от изчезнал преди 10 млн. г. бозайник е част от колекцията, която получава като дарение музеят в Чепеларе. Сбирката била на покойния изследовател Борис Колев.

В Меричлери пили вода с арсен от години, съдебни изпълнители питат за доходи на 8684 борчлии, други заглавия от първа страница.

Кризата ще въведе уседналост на изборите, водещо на 2 страница. И без специален закон кризата и безработицата ще ударят изборния туризъм, пише вестникът. Само дето изборния туризъм се различава от редовния по това, че плаща друг. А този друг си се спотаява в сараите и криза не го лови.

Хлъзнаха по леда Атаман за 230 бона, акцентът от 3 страница.

Иво Димов оправдан във ВАС за забавена декларация, пише още на страницата.

Непочистени климатици сеят зарази, темата на 4 страница. Много хора не подозират, че замърсените климатици замърсяват и въздуха в помещенията и разболяват хората.

Гоце и Румен Петков са главата на „Октопода”, казва в интервю на 5 страница разследващият журналист Атанас Чобанов.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини