От х:

Днес в x:

Турски тирове с летни гуми блокираха Е-80 при Поляново

Международния път за Турция бе затворен днес за часове. 15 км опашка свидетелстваше за хаоса

Три турски тира „обути“ с летни гуми са блокирали международния път Е-80 около Поляново. Това съобщи Стефан Марков секретар по сигурността към областна администрация. Тировете са заседнали почти едновременно, като са се „оплели“ описа ситуацията началникът на пътното инж. Боговски. Трафикът е силно затруднен. Към 3часа следобяд полицията затвори международния път, докато екипи на пътното отстраняваха машините от платното.

Тир-овете предизвикват главните проблеми засега, констатира Марков. Има солидна опашка от тежкотоварни автомобили пред ГКПП Капитан Андреево. Пункта е почистен, но обилния снеговалеж в Свиленград затруднява пътуването. Там са най-обилните снеговалежи в областта, на места покривката е 15-20 сантиметра. Село Михалич в община Свиленград е без ток.

Другаде в областта всичко било наред, с изключение на отсечката Симеоновград-Гълъбово където пътят бе с огромни дупки, а след наваляването е непроходим. Няма заледени участъци по републиканската пътна мрежа, само киша, опитваха да ни убедят от областното пътно.

169 машини на пътното чистят и хвърлят пясък. До 12 часа днес са усвоени 320 кубика пясък и 70 тона сол.

Дали това се оказа достатъчно за да се изчистят пътищата в областта и хаосът който предизвика първия по-обилен сняг вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини