От х:

Днес в x:

БСП: Колко са дълговете на Хасково?

Ще сезираме прокуратурата, ако скандалното предложение на кмета Георги Иванов да се плаща дълг с общинска собственост бъде прието от общинските съветници утре. Това обяви лидерът на БСП Иван Станчев. В докладната записка градоначалникът предлага за ликвидиране на неразплатени и просрочени плащания на общината към фирми изпълнители по договори да се предложат в замяна на дълга общински имоти, обявявани многократно за продажба и за които до момента няма проявен интерес от инвеститори.

Да оставим настрана морала на кмета, но това намерение нарушава три закона, аргументира се червеният лидер. Ще стане ясно какво защитават нашите съветници - лични бизнес интереси или тези на избирателите им, каза още Станчев. Ако това решение бъде прието и областният управител и прокуратурата не вземат отношение, ние ще се обърнем към прокуратурата, категоричен е Станчев.

С това предложение градоначалникът цели да възстанови мнозинството в общинския съвет и да приключи с дълговете на общината. Ние искаме да знаем точно колко милиона дългове има Хасково. Настояваме да бъдат огласени и всички публични договори, които са сключени и не са изплатени, обясни тукашният лидер на БСП.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини