От х:

Днес в x:

Заради снега МВР призова: Не излизайте с колите

Сняг вали в западната част от страната и в Рило-Родопския масив, но снежната покривка ще е до 5-10 см. МВР призова, ако не се налага, да не се ползват личните автомобили.
Това съобщи дежурният от „Гражданска защита” към МВР, цитиран от „Фокус”. 
По обходния маршрут на път Е-79 от Симитли към Банско, Гоце Делчев и Кулата снегът не се задържа на пътната настилка. На място е базиран постоянен екип на „Гражданска защита” с тежка техника, в случай, че се наложи изтеглянето на закъсали автомобили.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че заради снеговалежа в района на София и Перник пътните настилки в тези райони и по високите и усойни места в страната са заснежени и заледени. Те се почистват и опесъчават.

Около 1500 машини на територията на цялата страна се грижат за зимното поддържане на пътната мрежа, заяви председателят на Кризисния щаб в АПИ инж. Севдалин Букович. По думите му най-критичните точки са високите проходи, където няма образувана снежна покрива, но има заледени участъци, които се почистват и опесъчават.

От МВР призоваха водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя с личните си автомобили само, ако са добре оборудвани за зимни условия, както и да карат със съобразена със зимната обстановка скорост.

В София снегът започна да се задържа по тротоарите и по покривите на сградите. Фирмите, ангажирани със снегопочистването са обработили всички стръмни, опасни участъци и мостове в града със смеси против заледявания, съобщиха от Столична община.  Машините, ангажирани със снегопочистването в столицата, пък са разпределени в различни точки на града.

Огромни задръствания са се образували по бул. „България” в посока центъра като колоните от автомобили са от светофар до светофар. Задръствания има в района на НДК във всички посоки, при Спортната палата, при Ректората на Софийския университет. Натоварено е движението по бул. „Гоце Делчев”, по „Тодор Каблешков”, по бул. „Братя Бъкстон”. В отделни райони на столицата градският транспорт се движи с по 10 минути закъснение от разписанията.

Магистралите „Хемус” и „Марица” са сухи, а на магистрала "Тракия" вали сняг между 25 и 60-ти километър. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки както и Дюлински за товарни автомобили.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини