От х:

Днес в x:

Откриха залата по борба в Димитровград

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, председателят на българската федерация по борба Валентин Йорданов, кметът Стефан Димитров и председателят на ОбС Катя Чалъкова откриха новата зала по борба. "Бившият боулинг клуб беше склад преди 4 години, а преди още 20 беше място, където се раждаха шампиони, малко преди да пререже лентата димитровградският кмет.

"Хубаво е в ден като този да открием такова ново спортно съоражение", бяха думите на спортният министър Нейков. Той се надява борбата да се запази като най-успелия спорт в България и това да се докаже на предстоящата олимпиада в Лондон.

След като прерязаха лентата, домакини и гости разгледаха новото спортно съоражение. Бившата боулинг зала на Неделен пазар бе преобразена за три месеца. Общата стойност на ремонта е 235 000 лв., част от тях са от общинския бюджет.

Залата има подновена покривна изолация, нова вентилационна система, локално парно, фитнес, медицински кабинет. Тук ще могат да пренират представителите на двата димитровградски клуба по борба, припомниха от общината.

Заради височайшата визита пазарът в района на залата бе опразнен. Търговците на сергии и маси пуснаха кепенци доста по-рано от обичайното. По думите им така било по естетично и нямало да дразни очите на софийските гости.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини