От х:

Днес в x:

Бунище израсна в кв. „Хисаря“, септична яма води в реката

Бунището в края на "Хисаря"

Огромно бунище израсна в покрайнините на хасковския квартал „Хисаря“, сигнализираха живеещи на последната уличка „Герлово“. Кирил Белчев и съседът му подали сигнал до общината за септичната яма на комшията от номер 11, която с помощта на подземни тръби се отвежда в дерето.

Мястото е близо до водонапорната кула. До края на квартала водят тесни и кални улички. Канализация няма и повечето къщи са със септични ями. „Комшията е решил да спести парите за специализирания автомобил, който опразва септичните ями, и си направил нелегална канализация, която отвежда фекалиите в реката“, обясни Белчев. По думите му той миналата година платил 30 лева за тази услуга.

От общинската служба „Контрол, обществен ред и законност“ (КОРЗ) миналия петък проверили сигнала и се убедили във верността му. „Без актове и глоби там няма да се размине. По-важно е обаче да решим проблема. Тази седмица трябва направим съвместна проверка с РИОСВ, защото това е от тяхната компетентност. Освен това ще уведомим и общинската Екология“, за да премахнем бунището“, обясни за Haskovo.net шефът на КОРЗ Милен Китин.

Тодор Кръшков

На сметището се изхвърля всичко. Включително екологичната брошура "Искам чиста природа". Каква ирония
Пътят на тръбата от септичната яма към дерето

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини