От х:

Днес в x:

Крадци оставиха болницата без парно

3 от 6-те електромотора в котелното са откраднати

Неизвестни апаши са взломили пароцентралата на областната болница и са задигнали три електромотора за помпи на котел. Това де факто прави парната централа негодна за експлоатация. В момента централата е консервирана заради високите цени на горивата, а болницата се отоплява с ток. Това обаче винаги е било алтернатива за повече топло в студените зимни месеци или при продължително прекъсване на електрозахранването.

Проникването в пароцентралата е чрез счупване на прозорец до главния вход. Станало е през почивните дни когато обслужващите централата хора почиват, убедени са от лечебното заведение. Днес полицията направи оглед и взе отпечатъци от мястото. Очаква се следи да има. Всеки един от електромоторите тежи над 100 кг и за изнасянето му са необходими много повече от 1 човек.

Електромоторите най-вероятно са откраднати за скрап предполагат от болницата. За работа по предназначение те са много неикономични-въртят за по 7.5 киловата на час а захранваните от тях помпи харчат по 500 литра нафта на час.

Г.Христов

Проникнато е през разбит прозорец до главния вход на централата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини