От х:

Днес в x:

Основателят на Уикилийкс води надпреварата за Личност на годината

Джулиан Асандж, основател на сайта "Уикилийкс", който е специализиран в публикуването на поверителни документи, води в анкета, организирана от сп. "Тайм" за Личност на годината 2010, предаде Франс прес.

Австралиецът Асандж е трън в очите на Пентагона след публикуването на десетки хиляди документи за войните в Ирак и Афганистан. Към петък вечерта той има 24 719 гласа.

Втора е ексцентричната певица Лейди Гага с 22 892 гласа.

Трети е десният политически коментатор Глен Бек с 22 518 гласа, а четвърти с 20 300 гласа са хумористите Джон Стюарт и Стивън Колбърт, които в края на октомври събраха десетки хиляди души на митинг във Вашингтон за "вдъхване на здрав разум" на политическите дебати броени дни преди изборите за Конгрес.

Пети е турският премиер Реджеп Тайип Ердоган с 15 782 гласа.

В челната десятка на анкетата са още бившата кандидатка за вицепрезидент Сара Пейлин, шефът на "Епъл" Стив Джобс, персонажът на "Безработния американец", президентът на САЩ Барак Обама и чилийските миньори, които оцеляха след повече от два месеца под земята.

Сп. "Тайм" ще обяви избора си за Личност на годината през декември. Главните му редактори няма непременно да изберат победителя в тази неофициална анкета, отбелязва АФП.

Миналата година Личност на годината на сп. "Тайм" беше шефът на Управлението на федералния резерв на САЩ Бен Бърнанке.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини