От х:

Днес в x:

Велибритания отново диша праха на Франция

Когато отидем на почивка, обикновено търсим нови преживявания, вкусна храна и хубаво време. Накратко, искаме да се забавляваме. Ако не сме сигурни къде точно да отидем, за да го намерим, класация разкрива най-забавните страни в света. Списъкът на Far & Wide увенчава Франция като най-забавната европейска страна, която е и на второ място в целия свят.

Обединеното кралство е на второ място в Европа и на трето в света, а САЩ са посочени като най-забавната страна на Земята.

Ако се чудим защо точно французите са толкова високо в класацията, от Far & Wide имат обяснение: "Помислете за това от гледна точка на храната: декадентски десерти, пълни с масло сосове и дом на най-добрите готвачи в света, които превръщат храненето в истинско удоволствие. Като към това добавим забележителностите и атракциите на страната - и готово, забавлението ни е гарантирано на всяка крачка."

И ще признаем, че Франция предлага много неща. Като започнем от Париж с Айфеловата кула и красивите улици на Монмартър до Мулен Руж и разходките по Сена, има толкова много забавления в столицата. И да не забравяме Дисниленд - най-щастливото място на Земята.

Ако търсим ваканция на плажа, тръгваме на юг към Сен Тропе или Ница. Сигурни сме, че можем да се забавляваме на яхта на Френската Ривиера. Имат си и Монпелие, целунат от слънцето град с величествени булеварди, семейни пекарни и бели пясъчни плажове. Любителите на адреналина пък могат да се отправят към френските Алпи и да се качат на пистите за едни от най-добрите спускания в света.

Да, Франция определено имам какво да предложи на туристите, но да видим и как изглежда и топ 25 на най-забавните страни в света:

25. Нова Зеландия

24. Филипините 

23. Швейцария

22. Швеция

21. Аржентина

20. Колумбия

19. Австралия

18. Канада

17. Мароко

16. Китай

15. Бразилия

14. Обединени арабски емирства

13. Германия

12. Мексико

11. Доминиканска република

10. Турция

9. Нидерландия

8. Португалия

7. Тайланд

6. Япония

5. Гърция

4. Испания

3. Великобритания

2. Франция

1. САЩ

Както отбелязват от Metro, британците едва ли ще са много доволни, че за пореден път са изпреварени от Франция. Двете страни имат отдавнашно съперничество, което датира от Нормандското завоевание и стига чак до олимпийската кандидатура, и продължава с всеки футболен или ръгби мач.

Atlantic дори публикува материал през 2021 г., озаглавен "Защо Великобритания и Франция се мразят взаимно". Но цифрите сякаш говорят сами за себе си.

Последните данни показват, че броят на туристите, посетили Обединеното кралство през 2023 г., се оценява на около 37.5 милиона души - респектиращо число определено, но се оказва, че Франция е далеч по-напред. Като страна номер едно за туристи, според френския министър на туризма Оливия Грегоар, страната е приела между 78 до 82 милиона международни посетители миналата година. По всичко личи, че с право попада в челните места на една от най-забавните страни в света.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини