От х:

Днес в x:

С подписка ще бутат монопола на ВиК и EVN

„Национална гражданска инициатива” стартира в Хасково протестна подписка под надслов „Да спрем монополите в България”. Тя се провежда във всички областни градове на страната. По замисъла на организаторите, тя трябва да принуди народното събрание да приеме решения с които се налага край на енергийния, газовия монополи, както и тези на Топлофикация и ВиК. До крайния срок 20-ти декември трябва да се съберат 200 хиляди подписа които да бъдат внесени в парламента. Той пък трябва да се поризнесе в тримесечен срок.

„Абсурдно е да се продължава така. Получаваме некачествени и скъпи услуги без право на избор”, обясни доброволецът Димитър Илчев от Кърджали. В Хасково инициативата се координира от Мария Героева. Засега са организирани два пункта-на зеленчуковия пазар и пред театъра. За първите два часа от установяването на пунктовете, вече били набрани 600 подписа, похвалиха се организаторите.

Движението „национална гражданска инициатива” е неправителствена организация с председател Красимир Луканов, по известен като сценарист на шоуто „Господари на Ефира”. Ангажиментът на Инициативата е към всички наболели проблеми на обикновения гражданин, търсене на алтернативи на настоящото положение. За целта организацията привлича като експерти изтъкнати учени. Един от тях, ядрения физик Ангел Тонев например смята, че цената на тока в България де факто ще поевтинее ако се формира не от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране/ДКЕВР/ а по борсови цени. Със задължителна конкуренция на сегашните монополисти ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН.

Инициативата срещна радушен прием от хасковлии от различни възрасти и социални слоеве. Според съгражданите ни, монополът който най-много ги трови е на държавното ВиК.

Г.Христов

Потокът на хасковлии бе постоянен под шатраната пред театъра

Координаторът за Хасково Мария Героева/ляво/

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини