От х:

Днес в x:

Кмет излъга кризата, намира 30 хил. за църква

Бяла спретната къщурка краси вече центъра на Длъгнево

Кметът на димитровградското село Длъгнево „излъга“ кризата и успя да осигури 30 хиляди лева за строеж на нов храм в селото. Старият бил съборен от земетресение през 1928-ма година. Оттогава Длъгнево било без божи дом.

Иван Стефанов обаче решил да остави подарък на съселяните си в края на третия си мандат. Храмът е вече построен, резбован иконостас е поставен, чака се освещаване в близките месеци.

Първоначално заявили на кмета, че няма пари. Иван обаче се заинатил да осигури храм за 150-те си съселяни. Отишъл в меричрлерската кооперация – намерил тухли. Посетил 1-2 бизнесмена-осигурил вар и дъски. Срещнал се с арендаторите на земя край селото-кърджалийската фирма „КОКО“ ООД-осигурил още материали и пари. Накрая спечелил проект по „Красива България“ за 15 хиляди лева. Междувременно строителството на храма напредвало с ударни темпове.

С постигнатия резултат, Стефанов се се явил пред кмета на Димитровград Стефан Димитров и „измолил“ 6 бона, с които строителството било завършено. Накрая писал на националната дирекция по вероизповедания, откъдето му пратили още 5 хиляди. „Тъкмо ще сложим теракот на пода“, сметна Иван.

Откриването на църквата ще стане идната година.

Г.Христов

Кмета Иван-кой казва че няма пари
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини