От х:

Днес в x:

Министърът на веселбата сред спонсорите на ГЕРБ. Бойко бута Ставри Димитрово. Преглед на печата

Министърът на веселбата сред спонсорите на ГЕРБ, пише в анонс над главата днес „Хасковска Марица”. На темата е отделена цялата 4 страница. Министърът на веселбата е Павлин Паришев от Свиленград, бивш зам. шеф на „Пътни такси и разрешителни”. Той лично посреща бъдещия премиер Бойко Борисов при учредяването на партията в Хасково през 2006 г., а по-късно е сред спонсорите му.

McDonald`s стъпва в Георги Добрево, друг акцент от първа страница в „Хасковска Марица”. Първият обект от популярната верига ще се строи край магистралата до с. Героги Добрево, община Любимец.

Откриха харманлийското НДК, пише в акцент на 2 страница. Така изданието нарича новия културен център в града, който бе открит вчера от президента Георги Първанов.

Изритаха повторно трима митничари, водещо заглавие от 3 страница. Димитър Георгиев, Тодор Трингов и Димитър Христозов веднъж вече били уволнени, но върнати на работа от съда. Сега ги изритали пак. Те вероятно пак ще обжалват.

Един ден ще възродя отново футбола в Хасково. Това казва в интервю за вестника бившият президент на футболния клуб Здравко Узунов.

Отвличат булка беглец, пребиват новия й мъж, заглавие над главата в „Новинар юг”. Историята е описана на 3 страница. Булката беглец била на 17 години, но с едногодишно бебе. Тя напуснала мъжа си в с. Свирково и се нанесла при нов съпруг в симеоновградското село Тянково. Шпицкомандата нахлула в дома и пребила самозванеца, а бегълката била върната обратно в Свирково. Със случая се занимава полицията.

90-годишна бъхти 5 км за кръвно, другият акцент от първа страница. Става дума за село Долно Войводино, чиито жители ходят до Книжовник за преглед.

Бойко бута Ставри Димитрово, друга заглавие от първа. Цитирани са думите на премиера, че митничарското селище или ще бъде сринато, или имотите ще се конфискуват в полза на държавата. Обещава решение до пенеделник, тоест до днес. Ще видим.

Първанов пусна културен център за 4 млн. в Харманли, водещо на втора страница в броя.

Съветник от ГЕРБ осъди Емил Георгиев за клевета. Става дума за Антон Вълков от Димитровград, който бе наклеветен от еколога, че е заплашвал наемателя на басейна в Меричлери.

Серафимов златен с 920 кг. в силовия трибой, отбелязва изданието на спортната страница. Постижението от 920 кг. е сбор от лежанка, клек и „мъртва тяга” – 350, 240 и 330 кг. Успехът на Здравко Серафимов е отбелязан подобаващо и в „Хасковска Марица”.

„Марица” най-откриваното откритие, пише в материал на 6 страница „Новинар юг”. Темата е сагата с многократните официални откривания на магистралата.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини