От х:

Днес в x:

Двойна победа за Хасково от силовия трибой

Васил Василев вдигна от клек 350 кг, но това не стигна за медал в категория до 125 кг

Златен и сребърен медал в категория до 100 кг извоюваха Здравко Сарафимов и Станимир Русинов от хасковския клуб "Бяла Мечка". В тази категория бе и най-оспорвано от цялото държавно първенство по силов трибой което бе вчера и днес в зала Дружба.

Сарафимов направи добра разгрявка за световното в ЮАР следващият месец. Засега той ще е единственият българин, който ще представя там страната ни. Поради тази причина, нашия не се натягаше много в днешното състезание, но и така не се намери кой да го победи. Най-близко бе съотборникът Русинов, който обаче се задоволи с второто място. Треньорът Архондев обясни предпазливата тактика на своя възпитаник с това, че на световното Здравко ще вдига в обичайната си категория-до 90 кг и форсирането на по-висока категория може да доведе до контузия.

В отборната надпревара хасковския клуб зае трета позиция. В крайното класиране за годината обаче, нашите ще са на по-висока позиция заради допълнителните точки от сребърния медал на Сарафимов на тазгодишното европейско първенство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини