От х:

Днес в x:

България загуби от Куба в драматичен двубой

България загуби от Куба с 2:3 (25:22, 23:25, 28:26, 28:30, ) в последната среща от група „Q” на Световното първенство. В зала „Нелсън Мандела Форум”, националите ни пропуснаха златна възможност да се класират на полуфиналите, след като имаха два мачбола в 4-а част. В крйна сметка, кубинците бяха по-концентрирания и свеж отбор в тайбрека и го спечелиха почти с лекота. Момчетата на Силвано Пранди ще останат в турнира, но в битката за разпределение на местата между 5-о и 8-о.

Първият гейм започна изключително добре за българите, които поведоха с 9:3, след грешки на Куба и силни атаки на Владо Николов. Все пак, след две силни серии на островитяните, разликата на второто техническо прекъсване бе само една точка в наша полза – 16:15. Последва серия на България, като блокадата задейства, и поведохме с 20:17. Геймът продължи точка за точка, и при 24:21, националите ни получиха три геймбола. След като отразиха първата, Матей Казийски заби мощно за 25:22.

Въпреки, че започнахме добре и втората част, на първото задължително прекъсване губехме със 7:8. Блокадата на Куба се активизира и стана почти непробиваема. Куба поведе с 14:9, а след второто прекъсване, разликата започна да се покачва в полза на съперника. Изглеждаше по всичко, че геймът се доиграва. Все пак, от 14:22, последва уникална серия от 6 точки за България. Случи се и почти немислимото, като изравнихме за 23:23. В крайна сметка, представителите на Карибите спечелиха с 25:23, в един драматичен гейм.

Националите ни не показаха притеснение от загубения гейм, и се вдигнаха отново в третата част. На първото прекъсване водехме с 8:5, а на второто със 16:12. Дойде и часът на Матей Казийски, който в първите две части не бе на обичайната си висота. След мощни атаки на волейболист №1 на България, поведохме с 19:15. Хернандес играеше много силно за Куба, но от сервиса грешаха елементарно. Разликата все пак бе стопена до 21:20. След атака на Владо Николов и точка от блокада, резултатът стана 23:20 в наша полза. Отново фантастичната ни блокада, донесе първия геймбол при 24:22. Изпуснахме и двете възможности, и позволихме обрат, 24:25. Матей Казийски отрази, геймбола за Куба, и последва нова такава на България. Отново силната атака на младока Леон не позволи да поведем, но в крайна сметка, Владимир Николов донесе заслужено преднината, с 28:26.

Четвъртия гейм бе доста оспорван, като двата отбора вървяха точка за точка. В първото прекъсване водехме с 8:7, а на второто губехме с 15:16. Позволихме на съперника да поведе с 19:21, но след това Владо Николов остана на сервиса за 4 поредни точки. При 23:21, кубинците все пак ни спряха серията след атака през центъра. Позволихме изравняване в точките, а след това и нова грешка за 23:24. Отразихме първия геймбол, както и втория такъв за Куба при 24:25. Мощен сервис на Виктор Йосифов свали Гутиерес на земята, и донесе мачбол за България, но отново атака през центъра донесе равенството за Куба. При 28:27 дойде и вторият ни мачбол. Андрей Жеков би начален удар в мрежата. Все пак упоритите кубинци стигнаха до изравняване в геймовете с 30:28.

В тайбрека, Куба бе по-концентрирания отбор, и със силни атаки пропукваха уморената защита на България. След като до техническото прекъсване изоставахме с 5:8, така и не съумяхме да се върнем в двубоя. След близо 2 часа и половина, Куба се поздрави с крайния успех.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини