От х:

Днес в x:

Агент списва вестник. Баба Мата от „Европът” свекърва на строителна шефка в общината. Преглед на печата

Съдружник в „Европът 2005” свекърва на строителна шефка в общината, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. 79-годишната баба Мата от с. Бисер, която се оказа съдружник в една от най-мощните строителни фирми в Хасково – „Европът”, е и свекърва на шефката на дирекция „Строителство, инвестиционна политика и екология” в общината - Йорданка Кузманова. Строителната шефка напуснала поста си след посещение на репортерския екип на вестника при свекърва й в с. Бисер. Проучване на вестника показало, че назначаването на Кузманова в общината съвпадало с предпочитането на фирмата да изпълнява обекти в града.

„Европът” е сред 4-те местни дружества, които спечелиха търга за 10-те милиона за подобряване на градската среда в Хасково.

Агент на ДС списва вестник, пише в акцент над главата в „Хасковска Марица”. Сътрудникът на бившите служби е Илко Чамов, който работеше в „Тракия 21 век”, а сега е директор на библиотеката в Димитровград. Комисията за разкриване на досиетата на бившата Държавна сигурност е проверила журналисти от местните печатни медии, сред тях „Новинар юг” и „Хасковска Марица”. Другото име, което изплува сред доносниците, е на Васил Грънчаров, съсобственик на „Новинар юг” и „Тракия”. Но той е един от шефовете в „Евроферт”, не точно журналист. За останалите десетки от бранша няма данни за принадлежност към бившите служби.

ДПС още диктува в земеделието, пише в акцент на 2 страница „Хасковска Марица”. Става дума за Мюмюн Искендер, лидер на доганистите в Хасково, който редял нещата в областната земеделска служба.

Футболът в Хасково – на трупчета, така е озаглавен обширен материал на 4 страница за вчерашния скандал за градския стадион.

18 м. условно за изключена герберка, пише в челния си материал на първа страница „Новинар юг”. Счетоводителката Катя Маринова забаламосала димитровградски фирми с парите за осигуровки. Взимала ги на ръка, но не ги внасяла. Сумата е 8655 лв. Вестникът припомня, че Маринова е била скандално изключена от листата на ГЕРБ за общински съветници на последните избори.

Областният скри топката на хасковския футбол, така е озаглавен коментарът на вестника за вчерашния скандал със стадиона.

Клошар умря в порутена казарма, пише в акцент над главата на вестника. Разложеното тяло било открито от деца миналата вечер.

Окрадоха 153-годишна църква, пише още в броя. Става дума за храма в Меричлери, от който апашите задигнали касата с дарения и 4 свещника.

Разсрочват инвестициите на хлебозавод за 25 години? Това е заглавието на водещия материал на 2 страница в броя. Става дума за хлебозавода в Димитровград.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини