От х:

Днес в x:

Улицата пред Амброзия стана най-квалитетното място в Хасково

Михаил Йосифов и Вили Стоянов

Тази вечер пред вас е най-големият бял дроб на България, така представи колегата си тромпетистът от Джазаница Михаил Йосифов, който освен с тази синтезирано поднесена информация, ни впечатли с великолепния звук на инструмента си. Всички звучаха чудесно в тези 2 часа през които, заедно с Петър Салчев превърнаха улицата пред Амброзия в най-квалитетното място в града ни.

Вили Стоянов, заедно с най-големия черен дроб на България и най –лудия саксофонист на България (съотв. Димитър Льолев и Атанас Хаджиев), Васил Спасов – пиано, Борис Таслев – контрабас и Емил Пехливанов – ударни, тези всичките поотделно и заедно правят разни немислими неща с родните мелодии и ритми. Това, разбира се, е доста объркващо за публиката, в която освен музиканти се забелязваха значителен брой простосмъртни. Провокирани от етно експеримента на Джазаница, хората тъкмо бяха на път да потънат в размисъл, когато нещата взеха че се промениха. Към все по-красиви и завладяващи. Към все по-възторжени подвиквания и аплодисменти от публиката. За което много допринесе гласът на Петър Салчев.

На финала се присъедини и Митко Русев с китарата си. Той получи признанието от колегите си от формацията като главен виновник за феста, а заедно с домакините от Амброзия пое отговорността за традиционно великолепната DERONI JAZZ NIGHT. В края на вечерта Михаил Йосифов обяви победа за джаза в България. Единственото разочарование дойде от липсата на бисове.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини