От х:

Днес в x:

Хасковско кафене продава за 156, отчита 11 лв оборот

Препълнени заведения отчитат 11 лв оборот за деня

В кафене в центъра на Хасково данъчни инспектори откриха 156 лева наличност в касата, докато на касовия апарат бяха отчетени едва 11 лева оборот за деня. Констатацията е резултат от мащабна проверка предприета от местните данъчни за отчитане на реалните обороти на търговските обекти и питейни заведения.

Близо два пъти скочи оборотът на димитровградско заведение, след като инспектори от НАП наблюдаваха седем дни дейността му. В дните на присъствието им, обектът регистрира почти 5 000 лева приходи, докато за предишен период също от 7 дни, но преди посещението на инспекторите, на касовия апарат са маркирани 2 700 лева продажби. Става дума за питейно заведение в което е сервирана и в храна. По неофициални източници, достатъчно известно в бригадирския град.

В магазин в Тополовград пък оборотът се „вдигна” от 3 700 на 5 400 лева отново след наблюдение от страна на НАП.

Общо 12 търговски обекта в областта – 3 кафенета и 9 магазина за хранителни стоки бяха наблюдавани през лятото от инспектори по приходите. По същото време за издаване на касови бележки бяха проверени 47 търговци на дребно и 33 питейни заведения. При десет от проверките беше установено неотчитане на реалните приходи от продажби.

Да се противодейства на опитите за прикриване на печалби и укриване на реалните приходи и ДДС от страна на питейните заведения и търговцте на хранителни стоки, беше целта на извършените наблюдения през летния сезон от НАП в област Хасково. Същите предизвикаха и верижна реакция по отношение регистрирането на реалния търговски оборот, тъй като повишиха оборотите не само на заведенията, подложени на пряк контрол, но и на техните доставчици, които трябва да издават фактури за доставяната стока.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини