От х:

Днес в x:

Катерят сградата на ОУ "П.Славейков" заради ремонт

Скеле вече опасва половината от фасадата на ОУ"П.Славейков"

Дългоочаквания ремонт на сградата на димитровградското ОУ"Пенчо Славейков" започна, похвалиха се от ръководството на училището. Работници на фирмата-изпълнител "Ти Ви Би" вече са опасали със скеле южната фасада на сградата, с което днес започва и санирането й с 8 -сантиметрови плоскости, каза зам.директорът на училището Димитър Илиев. Той допълни, че стартът на реконструкцията доста се е забавил заради уточнения по проектите, но пък ще бъде извършен в подходящо време преди зимния сезон.

Ремонтът на училище "Славейков" се осъществява с пари по фонд "Енергийна ефективност", пред който общината кандидатства тази пролет и бе одобрена. Освен саниране на стените и пода на сградата, ще се изгради и ново котелно помещение, комбинирано отопление с газ. Очаква се така да се постигне близо 50% икономия при отоплението на сградата. Предвижда се и цялостна подмяна на осветлението на училището, тъй като сегашното не отговаря на критериите за енергоспестяване, напомни Илиев. Общата стойност на проекта е над 335 000 лв., като 266 000 от тях са дългосрочен инвестиционен заем за срок от 5 години, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net. Останалата сума ще бъде дофинансирана от собствени приходи на общината. 

Предстои и подмяна на осветлението в стаите и коридорите на училището

Преди близо две години в "П.Славейков" бе сменена дограмата на сградата, стартира и ремонт на тоалетните, който тече и в момента. Учениците засега ги пазят чисти, казват от ръководството, но не могат да опазят от вандали апаратите за течен сапун, които се ремонтират през няколко дни. 

Новите тоалетни са мечта за всяко училище

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини