От х:

Днес в x:

228 първолаци по-малко от лани. Хасковлии на влак заради автопротеста. Преглед на печата

228 първолаци по-малко ще прекрачат тази година училищния праг, пише във водещ материал на първа страница „Новинар юг”.  Сравнението е с миналата година.

Хасковлии на влак заради автопротест, акцентира изданието в заглавие над главата. В сряда превозвачите се събират, за да решат в кой ден ще спрат редовните линии. Те са недоволни от проекта на кабинета да спре рейсовете от малките населени места към столицата.

Саботьори държат Хасково на тъмно, пише в акцента на втора страница. Става дума за вчерашния брифинг в общината, на който стана ясно, че според фирмата, поддържаща уличното осветление, лампите на някои улици били изгасяни нарочно.

Учители бягат 3 пъти повече от учениците, пише още на страницата. В дописката се сравняват отсъствията на ученици и преподаватели.  27 извинени отсъствия - по болест, се падали средно месечно на учител в областта за миналата учебна година.

Късо опече три бременни крави, акцентира вестникът на 3 страница. Става дума за пожара в Татарево, при който изгоряха животните на Петър Василев.

Безпожарно лято, изгоряха само 20 дка гора, казва в интервю за вестника шефът на пожарната в областта комисар Николай Вълчев. Това лято наистина бе благосклонно към огнеборците, без големи огнени бедствия.

Спряха суровина за 5 тона хероин, пише в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Операцията на Капитан Андреево е била съвместна със службите на три държави и Европол. Конфискувани са 13 тона оцетен анхидрид.  

Погват прекупвачите на грозде, другият акцент от първа страница. Във всички пунктове ще има засилено полицейско присъствие, заявява шефът на агенцията по лозята.

По темата е и обширен материл на 4 страница, озаглавен „С 30 на сто по-малко грозде в областта”.

Болници ще съдят касата, друго заглавие от първа страница. Исковете са за неизплатени, но изработени клинични пътеки.

12 училища с нови директори, пише вестникът на 2 страница. Толкова са новите школски шефове след проведените през лятото конкурси.

Въглищар носи 200 лв. на Златко Латев, заглавие от 12 страница. Всъщност става дума за това, че фотографията на хасковския майстор на обектива „Въглищар” получи награда на фотоваканция 2010 в Приморско.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков                                

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини