От х:

Днес в x:

Болницата в Харманли ще съди Касата

В Харманли тръгват на съд с Касата

Харманлийската многопрофилна болница ще съди здравната каса за неизплатените пари по клинични пътеки. Лечебното заведение е изпълнило дейности за над 400 хиляди които са забавени повече от три месеца.

Заради непревежданите пари и непрекъснато орязвания бюджет, миналата седмица в Харманли се принудиха да отрежат храната на болните. „Няма да сме нито първата нито последната болница която ще съди касата“ коментира директорът д-р Динчо Генев. В понеделник ще бъдат оповестени лечебните заведения в страната които ще заведат дела срещу финансиращия орган.

„Искаме си парите“ лаконично отговори докторът на питането за колко ще съдят Касата. В част от лечебните заведения, ще калкулират щетите които са понесли болниците от прекратени договори и от загубите на пациенти. Националния лекарски съюз извънредно ще заседава по темата на 17-ти този месец.

Болницата в Харманли е единствената в областта която декларира намерение да съди касата. Директорът на димитровградската „Света Екатерина“ д-р Здравко Наков определи днес мярката като преждевременна и много крайна и постави изпълнението и в зависимост от решенията на националния лекарски съюз.

От Касата засега няма коментар на изявеното намерение за съдебното и преследване.

Г.Христов

Д-р Динчо Генев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини