От х:

Днес в x:

Министър: Магистрала „Марица“ не бе проектирана като магистрала

Плевнелиев /в ляво/ обяви че магистрала "Марица" не е магистрала

31 км магистрала щеше да бъде „спъната“ заради пропуски в първоначалния проект. Това заяви пред Haskovo.net министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, на въпрос защо се отлагат крайните срокове за завършване на магистралата. Плевнелиев бе в Димитровград за откриване ремонт на три пътни отсечки в хасковска и кърджалийска област.

„Когато дойдох тук с премиера в средата на юли, с изненада разбрах, че пътен възел „Ново Село“ не е включен в проекта. Щяло да се слага светофар, да се прави нова организация на движението и т.н. Това ще върже целия трафик към Гърция“ категоричен е Плевнелиев. Министърът бе категоричен че не чувал за магистрала на която да има светофар и която да продължава с „разни пътчета“. Затова лично е разпоредил удължаването на срока за 20-ти септември. За ремонт на пътен възел Ново село пък са отпуснати допълнително 2.5 млн лева.

До 20-ти септември тече ударен ремонт на Ново село

Забавянето на пътен възел Любимец пък е „минимално“ добави Плевнелиев. Както вече ви информирахме обаче и там има незаложен в предварителния проект ремонт на дясно платно. Самите изпълнители от „Пътни строежи АД“ Пловдив пък откровено заявиха пред Haskovo.net, че се съмняват да завършат с ремонта и до 20-ти септември.

Какво каза още министърът, чуйте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини