От х:

Днес в x:

Уникално: На кръстовището до АГО има шахта, но няма тръба

Така изглежда кръстовището при дъжд. Шахта има, тръба няма

На уникална находка се натъкнали работниците, които ремонтират платното по бул. „Васил Левски“ в Хасково. В най-ниската част на кръстовището край АГО, където вечно се наводнява при дъжд, се оказало, че има отводнителна шахта, но няма тръба, по която да се изтече водата. За случая днес разказа кметът Георги Иванов.

„Когато разкопахме улицата, за голяма наша изненада открихме, че там има шахта, но няма тръба. Като завали ние чакаме да се оттече през шахтата. А то всъщност нямало тръба, по която да се оттече“, обясни той. Кметът допълни, че ремонтът на отсечката от булеварда се финансира от „Пени маркет“, които отпуснали 120 000 лв.

Панаирът и тази година ще бъде на Ямача, каза още градоначалникът. По думите му планираното преместване на атракционите в Кенана се отложило. Необходими са доста средства за инфраструктура – ток, вода, но при орязания бюджет на общината нямаме възможност, обясни той.

Кризата е причина и за семплите тържества за празниците на града, допълни Иванов. За проявите общината отделя около 40 000 лв. Гражданите може би очакват повече, но за съжаление такива са възможностите тази година, уточни кметът.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини