От х:

Днес в x:

Хасковлия пренесе хола си на открито във Варна, продава дини

Петко Георгиев в хола си на открито във Варна. Снимките са любителски, изпрати ни ги писателят Христо Стоянов, наш човек в морската столица

Петко Георгиев от хасковския квартал Болярово пренесе част от хола си на открито в градинка във Варна, където се установил през лятото да продава дини. Земеделецът е разположил леглото и креслото си между две дървета, на които е закачил и любимите са картини. Там виси и стенният му часовник.

„От два месеца съм тук, търговията върви добре”, похвали се боляровецът. Дините се харчели по 50 стотинки за кило и се продавали като топъл хляб. „Мисля да остана тук и през септември”, сподели пред Haskovo.net предприемчивият търговец. Стоката била от 50-те декара бостан, които той стопанисвал край Минерални бани. 

„Бизнесът във Варна е окей. Успях да си купя две коли – „Рено 19” и БМВ, похвали се Петко. Той допълни, че цените на автомобилите в морската столица били много по-изгодни, отколкото в Хасково. „Но няма да правя търговия с тях като се върна, ще си джиткам и с двете”, уточни търговецът.

Haskovo.net  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини