От х:

Днес в x:

Уголемяване на бюста без хирургическа намеса? (II част)

Кремове
Същност: Напоследък всяка уважаваща себе си козметична фирма има в асортимента си средства за уголемяване и поддържане на бюста: кремове, лосиони, тонизираща вода… Обикновено, производителите честно отбелязват, че съществено уголемяване на бюста не може да се очаква: максимум – подобряване на кожата на гърдите и в зоната на деколтето. Другояче обаче представят своите препарати фирми (най-често непознати), които се специализират в производството на подобна продукция. Гарантират се (!) чудодейни резултати. Основен техен аргумент е това, че след като закупите този препарат, мъжете ще падат в краката ви. Може би... Но не защото бюстът ви ще се уголеми до 5-ти размер. А защото, ползвайки специален крем, жената придобива самочувствие. За да има ефект от използването на крема, той трябва да съдържа женски хормон естроген. Произходът на хормона е без значение. Обикновено, средствата за уголемяване на бюста съдържат листовки, в които се отбелязва наличието на натурален растителен естроген. Но, първо, този хормон трябва да бъде в доста голямо количество, за да се уголеми бюста. Второ, всяка промяна в женския организъм, особено, що се касае до бюста, не може да мине безследно. Промяната в количеството на естроген в кръвта, а също и разрастването на тъканта на млечната жлеза могат да повишат риска от онкологични заболявания. Затова много от фирмите вече не рискуват да включват естроген в състава на техните препарати.
Ако вашият бюст не се е променил след употребата на крема, това още не е повод да се смята, че кремовете не са ефективни. Всички те съдържат полезни извлеци от растения или такива вещества, като колаген, еластин, витамин А, белтък, които значително повишават еластичността на кожата. Много от тях имат добър подхранващ и хидратиращ ефект, повишават тонуса на бюста, прекрасно се грижат за кожата на гърдите и зоната на деколтето.
Особено ефективно въздействат на кожата средства, съдържащи извлеци от хмел, хвощ, сминдух, женшен Мехлеми, съдържащи тези извлеци използвали още Нефертити и Клеопатра.
Наскоро на пазара се появиха и леки гелове за бюста. Това са различни средства, съдържащи минерални вещества, абсолютно безвредни. Те правят кожата нежна, еластична и леко приповдигат гърдите, повишавайки техния тонус.
За: Някои качествени и безвредни кремове чудесно въздействат върху кожата, като повишават нейната еластичност.
Против: След използването на кремове, съдържащи женски хормон естроген, се повишава рискът от онкологични заболявания.
Ефектът не е много траен – 1-2 седмици след като спрете да използвате крема, всичко ще се върне в първоначалния си вид.
Качествени кремове струват скъпо.
И задължително ли е да използвате специален крем за бюста? Може би, по-лесно и по-евтино е да се използва обикновен качествен крем с хидратиращ ефект?

Таблетки
Същност: Производителите на “хапчета-чудо” гарантират уголемяване размера на бюста с един-два номера. Растителните компоненти, съдържащи се в повечето от подобните средства, не могат да доведат до уголемяване на бюста, освен ако това не са женски хормони от растителен произход. Но ако хапчетата съдържат хормони, то те могат да представляват опасност за здравето на жената.
За: Някои хапчета съдържат растителни вещества, добре въздействащи на тонуса на гърдите.
Против: Скъпо е, не е безвредно, не е много ефективно.

Водни процедури
Същност: Едно от най-добрите средства за грижа за бюста е студената вода. Тя подобрява кръвообращението и прави кръвоносните съдове еластични. Контрастни душове засилва този ефект. А ако след него кожата не се подсушава, тя попива част от водата – това е един от вариантите за хидратиране по естествен начин.
За да се поддържа тонусът на бюста, някои специалисти съветват да се използва лед. И всъщност е по-добре вместо вода да се замразяват билкови отвари. Хмел, детелина, мента, шипка, розмарин и пелин – всичко това може да се запарва поотделно или да се съчетава заедно.

Силата на мисълта
Същност: Състоянието на бюста в немалка степен зависи и от това, в какво настроение сме, как се отнасяме към своето тяло (харесваме го или не)... При стрес и депресия рамената ни са присвити. Ние забравяме, че външния вид на бюста зависи и от стойката ни. С изправени гръб и рамена той изглежда по-висок.
Да не забравяме и за това, че убедена в своята привлекателност, жената излъчва красота, чар и сексуалност. Така че - никакви комплекси! В главата ви трябва да има само хубави мисли! Един американски учен разработил специална програма, позволяваща на жените да уголемят бюста си със силата на мисълта! Един час на ден те правили упражнения, учили се да отпускат тялото си, фантазирали, какъв бюст биха искали да имат. След три месеца у една трета от жените бюстът е имал желаните размери! Вие можете самостоятелно да започнете такава “мислена тренировка”. Първо, необходимо е пълно отпускане на мускулите на тялото. След това трябва да концентрирате вниманието си в областта на гърдите. Не забравяйте за равномерно дишане. 10-15 минути на ден са напълно достатъчни, за да усетите, че бюстът ви е самото съвършенство.
За: Придобивате увереност и красива стойка.
Против: Не е много ефективно.

Бира + зеле = ?
Същност: Хмелът, който се съдържа в любимата на мнозина напитка, има в състава си природен хормон - естроген. Колко бира трябва да се изпие, за да започне той да “действа” в областта на гърдите, никой не знае. Но наскоро британските учени са открили, че прекомерна употреба на бира може да доведе до безплодие при мъжете – във връзка с повишеното количество в техния организъм на женските хормони. А това означава, че употребата на бира наистина може да повлияе на количеството на женските хормони в тялото. Казват, че естрогено-подобни вещества се съдържат и в някои зърнени култури. Но научни данни за това няма. Известно е, обаче, че зърнените култури добре влияят на тонуса и еластичността на гърдите. Така че тези, които искат да имат красив бюст, трябва да включат в менюто си някакво блюдо с техния състав.
Що се касае до зелето, то няма научна обосновка относно неговото ефективно въздействие върху обема на бюста. Но то може да се използва като средство срещу възпалителни процеси в млечната жлеза.
За: Зелето и зърнените култури, съгласете се, са по-полезни за здравето, отколкото различни модерни процедури и био-добавки. А и не е толкова скъпо.
Против: Ефектът е много съмнителен. При това при употребата на бира ще се увеличи масата на цялото тяло.

Важно...
Освен “приятели”, красивият и здрав бюст има и много “врагове”. Това са:
- Рязкото отслабване. За никого не е тайна, че обемът на бюста зависи от общия обем на тялото. Затова, ако сте решили да свалите дори 2-3 килограма, отслабвайте колкото може по-бавно.
- Недостатъчно внимание към себе си и здравето си. Не забравяйте за профилактичните прегледи.
- Злоупотреба със слънчеви бани или солариум. Първо, това влияе на състоянието на кожата на бюста и зоната на деколтето (тя бързо остарява). Второ, това може да доведе до заболявания на млечната жлеза.
- Безконтролен прием на хормонални препарати. Те влияят на съдържанието на женските хормони в организма, което също може да доведе до онкологични заболявания на млечната жлеза.

Помнете:
- Всяко средство, целящо да промени нещо в организма, трябва да премине клинични изпитвания и щателна проверка на безопасност и ефективност.
- Преди да закупите средство, прочетете листовката. Само ако то е препоръчано от Министерство на Здравеопазването или голяма (държавна) здравна институция, може да се говори за неговата безопасност за здравето.
- Използването на тези средства е възможно само след консултациите с лекар и под неговото наблюдение.

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини