От х:

Днес в x:

Откриха супер честен кандидат митничар

Соня Данева търси името си в списъка

Един от мераклиите за работа на митницата е получил най-високата възможна оценка на теста за лоялност - нула, съобщи шефът на митницата в Свиленград Стефан Марашев. Той отказа да съобщи името му с мотива, че отличникът е един от финалистите в конкурса. Но допълни, че никой досега не е успявал да постигне такъв резултат. В теста за лоялност няма верни отговори. В него се посочват възможните изходи от различни ситуации. Отговорите се изпращат по електронен път на фирмата, а проверяващите са психолози. Оценките са от нула до осем, като нулата е най-висока. Това означава, че получилият тази оценка е с възможно най-висока степен на лоялност и няма склонност към рушвети, а към безупречна честност.

Преминалите успешно двата теста - за лоялност и за интелигентност, 44 мераклии за кантара са били препитвани до полунощ снощи от 5-членна комисия. Днес интервютата продължаваха. Марашев отказал да участва в журито, за да не бъде обвинен в пристрастност. След сумирането на резултатите от събеседването, на кантара на митницата ще бъдат назначени 5-има души.

„Питаха ни защо искаме да започнем работа като митничари и какво очакваме от нея“, разказа Соня Данева, която бе сред първите интервюирани.

Според повечето от мераклиите за работа на кантара заплатата от 500 лева не била от решаващо значение. Те възнамерявали да градят кариера и търсели реализация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини