От х:

Днес в x:

Превозвачи протестират срещу опасен път

Автобусните превозвачи по маршрута Симеоновград-Гълъбово ще се откажат от обслужването на тази автобусна линия ако не се вземат мерки за ремонтиране на пътния участък. Това гласи имейл до медиите, с който се призовава да се обърне внимание на 13 км участък, който освен материални щети на пътните превозни средства е опасен и за пътниците.

Haskovo.net обърна внимание на състоянието на пътя особено в отсечката от Симеоновград до Калугерово в материал от миналата седмица. Оказа се, че потърпевшите са и десетки работници от Хасково и региона, които системно закъсняват за работата си в Марица изток 3. Вместо 15 минути сега пътят се взима за около час, а през зимата времето за пътуването е абсолютно непредсказуемо.

Според юридическия субект, чиято отговорност е ремонта, Агенция пътна инфраструктура, участъкът край Калугерово струва малко над 6 млн евро. Проблемът е не намирането им, а определянето на срока за ремонт на пътя. Защо още не е определен срок, не се уточнява.

Как се пътува по път с дупки на всеки 5 метра и как преминаването по него се отразява на превозвачи и пътници, вижте в нашия видеорепортаж.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини