От х:

Днес в x:

Изгориха показно 2.5 км бракониерски мрежи

Кладата край яз. "Тракиец"

49 бракониерски мрежи изгориха показно днес инспектори от хасковската агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) на брега на язовир Тракиец край село Сираково. Общата им дължина е 2 460 метра, уточни шефът на хасковската ИАРА д-р Милчо Милчев. Той добави, че бракониерските такъми са извадени основно от яз. „Тракиец“ - 21 мрежи, „Иваново“ - 19, а останалите са от „Ивайловград“.

„Уловът“ на риболовните инспектори е за период от два месеца – от началото на юни до края на юли. „Продължаваме борбата с нарушителите“, бодро добави д-р Милчев. От началото на 2010-а са заловени общо 13 120 метра мрежи, конфискувани са две твърди лодки и 5 гумени и т.н., изброи той.

Край кладата бе представен и новият шеф на Регионалната централа на ИАРА в Пловдив – Христомир Копчев. Според реорганизацията на риболовната агенция Хасково остава само сектор към централата в Пловдив. „Тя обединява 11 области. Хасково е сред стратегическите региони, с най-много водоеми, но д-р Милчев се справя отлично“, каза новият пловдивски шеф.

Тодор Кръшков

Новият пловдивски шеф Христомир Копчев (с черните очила в дъното) наблюдава горенето на бракониерските такъми
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини