От х:

Днес в x:

8 °C

Изтърваха за минути бракониери в Тракиец със стотици метри мрежи

Изображение 1 от 5

  Бракониери, пуснали стотици метри мрежи в язовир Тракиец, в близост до стената, бяха изтървани за минути от инспектори на ИАРА Хасково тази нощ. Сигналът за разпъването на мрежите във водата е бил подаден от любители риболовци малко след полунощ. При пристигането си на място няколко часа по-късно обаче инспекторите заварили само мрежите, бракониерите ги усетили и духнали навреме.

  След като се върнали за лодката, рано тази сутрин те извадили шестте мрежи, с обща дължина 350-400 метра, изоставени от нелегалните рибари. В тях имало съвсем малко риба – един 4-5-килограмов шаран, десетина каракуди и още няколко по-дребни риби. Те били освободени и пуснати отново във водата.

  “Благодаря на любителите риболовоци и на приятелите от националната рибоопазваща организация, които ни подадоха сигнала”, заяви за Haskovo.net Илия Цветанов, главен специалист “Риболовен контрол” в хасковския офис на ИАРА. Той уточни, че хасковските инспектори са само трима и е непосилно да опазват ефективно водоемите от бракониери, ако не получават помощ от изрядните рибари.

  Сега е в сила забрана за улов, защото рибата си хвърля хайвера. Забраната важи до 31 май, с изключение на щуката, а уловът на бяла риба ще е разрешен от 15 май, ако не удължат забраната.

  Глобата за неразрешен стопански риболов е от 1500 до 3000 лева, отделно се налага санкция в същия размер за улов по време на забрана, уточни Цветанов.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ко
   кондофрей
   23 -1
   11:27, 9 май 2017
   е как видяха мрежите а не и номерата на колите-следващият път гледайте по-фнимателно
   • Ki
    Kiro Slepoto
    10 0
    16:01, 9 май 2017
    Пред 36-ти блок в орфей е офиса на мрежарите.
  • 2
   Фи
   Филстара
   19 -1
   12:36, 9 май 2017
   Интересна работа, какво ли са правили любителите риболовци малко след полунощ на Тракиец?
   • Ко
    кондофрей
    16 0
    13:26, 9 май 2017
    ем то е ясно-чакахме да дойдат другите бракониери и да се обадим-хаха
  • 3
   On
   on40
   13 0
   14:53, 9 май 2017
   то щом в мрежите няма риба ние въдичарите ще хващаме,,,,,,, чокара+ 25лв, за билет
  • 4
   Iy
   IYI
   10 -2
   15:58, 9 май 2017
   Какви любители риболовци по време на забрана, май са били конкуренти бракониери....
  • 5
   Си
   Сигнал
   5 -1
   16:42, 9 май 2017
   Не може ли ИАРА с помощта на медиите да разпространи мобилен телефон за сигнали ?
  • 6
   Бр
   Бракониер
   1 -1
   16:47, 9 май 2017
   То на вас не може да се угоди бре
  • 7
   Ан
   Анонимен
   3 -1
   17:19, 9 май 2017
   Учуден съм от бракониерите виждат, че в този остърган киречов трап наречен, Тракиец няма една свястна риба, а продължават да пускат мрежи ,че даже стоят пуснати денонощтно с месеци в язовира.Това са престъпници за затвора

  Хороскоп за 23.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
  23 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
  23 яну 2021
  Последни новини