От х:

Днес в x:

2 °C

17-годишен вадил удавените момичета от язовира

Борис Миленчев показва мястото на снощната трагедия

17-годишният ученик в хасковската финансово-стопанска гимназия Борис Миленчев вадил от язовира край Мандра удавените снощи момичета. Както писахме по-рано днес, 12-годишната Николета Николова и с година по-голямата Цветелина Атанасова от съседното село Орлово потънаха във водата около 20 часа снощи. Заедно с тях били по-големите момичета от същото село Гергана Георгиева и Даниела Николова. Те са на по 15 години. Едното момиче е сестра на удавената Николета.

„Бяхме заедно край язовира, с нас беше още един приятел. Решихме да отидем към центъра на селото, но момичетата поискаха да останат още малко“, разказа Борис.

Малко след като си тръгнали с приятеля му, телефонът му звъннал и едното от момичета, изпаднало в паника, го повикало обратно, защото Николета и Цветелина се давели.

„Хукнах обратно, но вече се бях отдалечил доста, бях стигнал почти до вкъщи“, разказа момчето. Когато стигнал обратно на брега, там вече се щурали паникьосани хора, сред които и рибари от отсрещния бряг. Трупът на едното момиче вече бил изваден, но другото не се виждало. Борис влязъл във водата и успял да го открие на метри от брега.

„Тук минава стар път, който не се вижда, защото е под водата“, обясни той. „Отстрани обаче е много стръмен, а дълбочината достига 7-8 метра. Правиш само крачка встрани и потъваш във вира. Всяка година на същото място стават нещастни инциденти“, каза още момчето, което все още не можеше да преодолее шока от станалото снощи.

Двете удавени момичета били ученички в хасковското ОУ „Христо Смирненски“, а другите учат в ТОХ-а и Икономиката.

Още за случая в нашия видеорепортаж.

Haskovo.net

На много места край язовира има табели "Къпането забранено". Черният път стига до водата, минава под повърхността и излиза на отсрещния бряг

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини