От х:

Днес в x:

Имами от Хасково на разпит в ДАНС. Кайма от месо 5.20, със соя – 3 лв. Преглед на печата

Имами от Хасково на разпит в ДАНС, пише в голямо заглавие над главата „Хасковска Марица”. Духовниците били разпитвани за конференцията от 2008 г., чиято легитимност оспорва Недим Генджев, компометиран от времето на Възродителния процес. Генджев бе признат за водач на мюсюлманите в България.

Медици в шаш от липса на ваксини, пише в другия акцент на първа страница. Липсвали препаратите против тетанус и дифтерия, също и против хепатит В. Така имунизационният календар отива на кино, смятат джипита.

ВМРО и Г. Димитров събрали 4500 подписа срещу приемането на Турция в ЕС, пише още на първа.

Делян Добрев с шефско място в парламента, акцентира на 2 страница изданието. Хасковският депутат става заместник шеф на икономическата комисия в НС.

Узунджово търси помощ за авиомемориал, пише още на страницата. В селото искат да дислоцират завинаги на мегдана един МиГ 21 и търсят пари за проекта.

17-годишен със спукан череп след каскада с мотор, водещо на 3 страница. Младежът без книжка се ударил в крайпътен скат с мотоциклет Джилера. Момчето е откарано в Пловдив за операция. Има опасност за живота му.

Режат Онкото, правят го отделение,  челно заглавие от първа страница в „Новинар юг”. Има голяма вероятност междуобластният диспансер да стане отделение в структурата на МБАЛ Хасково при реформите. Тази хипотеза е потвърдена от шефа на хирургията в Онкото д-р Любомир Василев.

Кайма от месо – 5.20, със соя и др. – 3 лв., заглавие от 1страница. Евтината кайма е на плевенска фирма, а съдържанието й – без коментар, казват магазинери.

„Екострой” прави 43 км. водопровод за 60 дни, заглавие от 2 страница.

Мислят за доживотния затвор на Момата, акцент от 3 страница. До месец апелативните съдии в Пловдив ще се произнесат по жалбата на килъра Недялко Димитров Момата, с която искаше промяна на доживотната си присъда.

Украинецът Гурин на проби в „Любимец”, акцент от спортната страница. 19-годишният халф обаче не играл във вчерашната контрола срещу Ботев Пловдив, завършила 1:1.

Димитър Инкьов бяга от комунизма с „Вартбург”, заглавие от 7 страница. Очеркът е за починалия през 2006 година в Мюнхен хасковлия Димитър Инкьов, популярен коментатор от „Свободна Европа” с псевдонима Велко Верин.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини