От х:

Днес в x:

9 разболени от кърлежи, 30 „хапнати“ за месец

Обезпаразитяването на зелените площи спасява засега хасковлии от кърлежовата напаст

4 марсилски трески и 5 лаймски борелиози са предизвикали кърлежите на хасковлии през месец юни ,отчитат от местното инфекциозно отделение. За щастие няма нов случай на кримска хеморагична треска, съобщават от здравната инспекция.

Средно по един на ден търси услугите на спешната помощ в многопрофилната болница за да му махнат закрепил се акар.

„Лани имахме много повече случаи“ категоричен бе началникът на спешно д-р Кючуков. Според него причината за сравнителния „отлив“ на ухапани, е хладното и дъждовно време. Друга причина е навременното третиране на зелените площ в града с препарат против акари. Дъждовете обаче отмиват препарата, а не е възможно да се прави обезпаразитяване по-често от два пъти годишно. Следващата планова дезакаризация е през есента.

Кучета и зелени полянки-на едно от двете не му е чиста работата

При третирани зелени площи, главен източник на кърлежи си остават кучетата, които отново заразяват полянките. В случай че открият кърлеж по себе си хората не трябва да го отстраняват сами, настойчиво предупреждават лекарите. Това е сигурен начин да си предизвикате проблем, защото обикновено жилото остава в човешкото тяло и предизвиква инфекция на кръвта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини