От х:

Днес в x:

12 години затвор за Марио Николов по делото САПАРД!

Състав на Софийски градски съд постанови присъда от 12 години затвор при първоначален строг режим за Марио Николов, обвиняем по делото за източване на средства по САПАРД.

Освен това Николов няма да има право три години да кандидатства и да получава евросубсидии.

Съдът призна Марио Николов за виновен за ръководене на организирана престъпна група, извършила документни измами по САПАРД.

"Моля да не позволявате друг вместо вас да пише присъдата по това дело", каза Марио Николов в последните си думи пред съда преди седмица.

В последната си дума преди произнасянето на присъдата той заяви, че в продължение на 3,5 г. по съдебния казус "Марио Николов“ се изказват "знайни, незнайни, премиери, политици, политолози и журналисти и др".

Според него единственото общо между тях е това, че нито един от тях не е прочел и ред от делото. След като излезе от съдебната зала, той заяви, че искрено се надява да бъде оправдан, но обществено-политическия натиск е твърде голям за да се случи това, в този момент. Той обясни, че за него "нещата са горе-долу изяснени“. Николов обвини журналистите, че не са прочели и ред от делото и са кредитирали мнението на прокурора".

Първи за скандалните злоупотреби с европари съобщиха разследващите от ОЛАФ, които визираха в доклада си групата "Стойков–Николов".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини