От х:

Днес в x:

Мъж 8 дни в кома от кърлеж. Директорка аут за удължена матура. Преглед на печата

Директорка аут за удължена матура, пише в заглавие над главата в „Новинар юг” днес. Става дума за шефката на свиленградското СОУ „Д-р Петър Берон” Веска Вангелова. Вместо 4 часа там зрелостният изпит продължил 5.

Дявола жали 13 г. решетки за разстрел, друг акцент от първа страница в броя. Ангел Димитров Дявола бе осъден през април в Хасково, днес в Пловдив започва процеса, в който той обжалва присъдата си.

14 лекари на кръст, водещо заглавие от първа. Става дума за специалисти, които кръстосват между Хасково и Димитровград.

МиГ-21 кацна в Узунджово, пише още на страницата. Идеята е грохналият, но възстановен изтребител да бъде вграден в самолетен мемориал в селото.

Бай Иван Чаушев мести Жълти бряг във „Форум”, заглавие от 12 страница. Художникът актьор открива утре изложба „Картини от моето село”.

Мъж 8 дни в кома след ухапване от кърлеж, пише в голямо заглавие над главата „Хасковска Марица”. Пациентът, чието име не се споменава, е баща на две деца и бил приет в критично състояние с висока температура. В болницата станало ясно, че има и бронхопневмония, на която не обърнал внимание.

Уволниха дисциплинарно Василка Вангелова, пише в челния материал на първа страница. Става дума за свиленградската школска директорка.

Лъскав джип затапи инвалиди, пише още на първа страница. Тъмен Jeep престоял вчера повече от 5 часа пред клуба на инвалидите, точно до табелата за паркиране на хора с увреждания. Това било масова практика, обяснява шефката на организацията Милка Костова. Проблемът е, че точно по обяд идват техни членове за храна от стола, а няма къде да спрат. Номерът на джипа се вижда на снимката – Х 3636 ВК. Според Костова когато се обаждали в общинска полиция, някой предупреждавал нарушителите и те веднага идвали да си вземат колите и до глоби не се стигало.

Арестуваха грузинци на браздата, пише в акцента на 3 страница. Граничарите спипали нелегалните, с тях и турския каналджия.

Погнаха автошколите, пише още в броя. Държавната автомобилна инспекция започнала масирани проверки.  Най-честото нарушение било спестяване на часове по теория.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини