От х:

Днес в x:

Кметът: Мюрета с голи гъзове искали да даряват Хасково!

Георги Иванов

„Отстранените от търга за 10-те милиона фирми в консорциум ТИПС-А са мюрета. Подставени лица на хора, които загубиха изборите, а ще загубят и следващите. Това са жалки субекти, които не искат нищо да се случва в Хасково, за да седнат в моя стол. Но те са изпуснали влака и сега местят релсите, за да го спрат“.

Това заяви на емоционален брифинг в общината днес кметът Георги Иванов. Той коментира приключилата процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка за подобряване на градската среда, спечелен от сдружение от 4 местни фирми.

„Щели сме да изгубим дарението от софиянци! Откъде ще вземат тези 2 милиона? А това писмо-предложение за дарение на 400 видеокамери някой виждал ли го е? Били го дали в полицията. А от полицията казват, че такова нещо няма! Така че Хасково не губи 2 милиона. От тези голи гъзове ли ще ги загубим?“, продължи градоначалникът.

Директорът на областната дирекция на МВР Петьо Петров обаче потвърди пред Haskovo.net, че такова писмо от консорциум ТИПС-А за даряване на 400 видеокамери действително е депозирано при тях. Но допълни, че подобно дарение няма отношение към МВР и в такъв смисъл е бил отговорът им до консорциума.

„Пиар акцията на софиянци обаче успя. Те настроиха обществото срещу община Хасково“, каза заместник кметът Недялка Станева, която бе председател на комисията по търга. Тя оповести и аргументите, с които ТИПС-А е отстранен от търга. „Нередностите в документите са многобройни. Не са представени всички изисквани документи. Някои от тях не отговарят на изискванията. Има неподписани документи, други пък са подписани, но представляват празни листове“, изброи нередностите Станева. Тя показа и плика с офертата на ТИПС-А и попита дали в него могат да се поберат 900 страници, за които софиянци твърдят, че са изчезнали. По думите й фирмите в консорциума нямат капацитет да строят. Единствената сред тях с такива възможности била „Дядо Божко“, но пък тя влязла в консорциума ден преди крайния срок за подаване на офертите.

Кметът Иванов и заместничката му Станева показаха целия обем на документацията на хасковското сдружение и го сравниха с тънкия плик на софиянци.

„Това е истината, останалото е блъф“, обяви градоначалникът. Според него софиянци са подали жалба до ДАНС, ГДБОП и Главна прокуратура, за да си спестят таксата от 78 000 лева, изисквана от комисията за защита на конкуренцията за разглеждане на протеста им. „Защото знаят, че ще загубят“, обясни Иванов.

По думите му ако до два месеца проектът не стартира, Хасково ще загуби близо 8 милиона лева.

От софийския консорциум ТИПС-А коментираха кратко, че имат нотариално заверено копие на всички документи, които са подали за търга. Освен това техният пиар Максим Митев заяви, че ще изпрати официален отговор до медиите в Хасково.

Тодор Кръшков

 

Нели Станева и Георги Иванов показват двете ценови оферти - синята на хасковските фирми, в белия неразпечатан плик - на софиянци
Нели Станева сравнява дебелината на хасковската и софийската оферта
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини