От х:

Днес в x:

Фалшив Аriel и Head and Shoulders залива Хасково

Фалшиви перилни препарати от престижната марка Ариел и шампоани Head and Shoulders са иззети от хасковската полиция при масирана акция предните дни. Тя е била по сигнал на ГДБОП София. Под наблюдението на прокуратурата са иззети 1200 кутии прах по 500 грама, 600 броя шампоани и десетки хиляди заготовки за перилни кутии и хиляди празни шишета и капачки за тях.

Установени са 5-ма мъже на 27г, 39г, 44г, 53г и 69г от Хасково и Димитровград, които организирали нелегалното производство и разпространение на фалшификатите. Пълният цикъл от производство, съхранение и разпространение на стоките менте е бил организиран на три адреса в областния град.

"Заловените шампоани и прахове не са опасни", изрично подчерта говорителката на МВР Нина Николова. Съдържанието обаче силно понижава качеството на продукта. Фалшификатите съдържат 70% соли и 30 % карбонати, като последното вещество не допринася за доброто измиване или почистване. На въпроса как се отразяват шампоаните менте при специфични изисквания за коса и кожа, от полицията казаха, че нямат данни и там влиянието да е вредно.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини