От х:

Днес в x:

Заровеното бебе починало заради немарливост

Къщата на Мердие Ферад във Винево

Съпругът на 32-годишната Мердие Ферат, която зарови новороденото си бебе в дерето край къщата си, от две години е в чужбина. Това казаха нейни съседи от минералбанското село Винево. 

Резултатът от аутопсията на бебето показва, че то не е умъртвено умишлено. Според съдебния лекар новороденото момиченци е починало от кръвозагуба. Мердие родила сама вкъщи и сама отрязала пъпната връв. Това е причинило кръвоизлив, довел до фаталния край. Майката заровила трупчето на стотина метра от къщата си, подпомогната от 14-годишната й дъщеря Йълдъз.

Съседи от Винево обаче заподозряха майката, защото съпругът й от повече от две години бил в чужбина и не би могъл да бъде баща на детето. Свекърът Фeрат пък се сърди на внучетата си, че не са му казали за бременността на Мердие, за която дори не подозирал..

Заключението на съдебния лекар обаче е категорично, че става дума за немарливост при раждането и неправилно прерязана пъпна връв. Прокуратурата в Хасково ще поиска психиатрична експертиза за майката Мердие.

Според българския наказателен закон ако майка причини смъртта на собственото си дете при раждане или непосредствено след това, се наказва с лишаване от свобода до 3 години. Съображенията на законодателя са, че при акта на раждане майката не е съвсем на себе си и не би могла да носи пълната отговорност за постъпките си, обясниха прокурори, разглеждали подобни казуси.

Тодор Кръшков

 

Свекърът Ферат
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини