От х:

Днес в x:

Данъчните погват фирми с глобите по 15 бона

Данъчните обещават солени глоби. С усмивка

Инспектори на Националната агенция за приходите и на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” започват съвместни проверки на фирми от региона. По статистиката на двете институции, множество фирми декларират, че съкращават служители, но те продължават да работят нелегално и съответно се укриват данъци и осигуровки. Друг масов проблем е, че се полага труд без да е сключен трудов договор.

Анализите на Инспекцията по труда за последните 9 месеца сочат, че случаите, в които работници полагат труд без да е сключен трудов договор, са се увеличили двойно. Санкцията за работодателя, който допуска служители да работят за него без надлежно сключен трудов договор е 15 000 лв. за всяко лице. Освен това глоби в размер до 10 000 лв. ще налага НАП за укриване на обороти, а на некоректните фирми ще бъдат възложени данъчни ревизии.

Резултатите от миналогодишните проверки в Хасково показват, че над 2/3 от издадените актове на работодателите са именно заради нередовно внасяне на задължителни осигурителни вноски на служителите и не подаване в срок на информация за осигуряваните лица.

Офис Хасково на НАП припомня, че сигнали за данъчни и осигурителни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини