От х:

Днес в x:

Простреляха 5 пъти президента на "Рилски спортист" Юри Галев

Юри Галев, президент на футболен клуб "Рилски спортист" и общински съветник в Самоков, е бил прострелян тази нощ. Това потвърди главен комисар Калин Георгиев, главен секретар на МВР.

Мъж с инициали Ю. Г. е приет в "Пирогов" с пет огнестрелни рани, съобщиха от лечебното заведение. Според източници от МВР раненият е бизнесменът Юри Галев.

Полицията работи по случая със стрелбата по 47-годишния Юри Галев от момента, в който е получен сигналът. Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи, съобщи, че инцидентът е станал тази нощ, след като са празнували с негови съратници, когато Галев се е прибирал. Между Боровец и Бели Искър по пътя е извършена стрелба по неговия автомобил. Пострадал е Юри Галев и шофьорът му. И двамата са настанени в „Пирогов”, предаде Фокус.

"Колегите работят от момента, в който са получили сигнала. Мястото е обезпечено и се извършват процесуално-следствени действия”, каза за „Фокус” Цветан Цветанов.

47-годишният Юри Галев е криминално проявен.

В началото на февруари общинският съветник от „Атака” Юри Галев и синът му бяха арестувани заради побой на курорта Боровец, заедно с още двама души от компанията им. Групата преби хора от охраната на комплекса след скандал за използването на лифтови съоръжения.

За около час линейка е транспортирала Галев до института "Пирогов", където е установено, че 47-годишният мъж е с пет огнестрелни рани в корема и в крайниците. "Тогава поискахме той да бъде с постоянна мярка, за да не се тормози обществото и да се гарантира неговият живот. Тогава съдът не сметна това негово деяние за толкова престъпно и обществено опасно и той беше освободен”, каза Цветан Цветанов.

След инцидента в курортния комплекс министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е разпоредил на главния секретар на МВР Калин Георгиев да започне комплексна проверка на Областната дирекция на МВР в Софиийска област и на Районното полицейско управление в Самоков.

По-рано днес излезе информация за прострелян с четири огнестрелни рани, постъпил в "Пирогов". Информацията насочва към Юри Галев и неговия шофьор.

Мъжът е бил прострелян тази сутрин около 5.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал по пътя между к.к. „Боровец” и с.Бели Искър. Според първоначалната информация по автомобила, с който се е предвижвал пострадалият, е стреляно с автоматично огнестрелно оръжие. Простреляният мъж е настанен в лечебно заведение с четири огнестрелни рани и с опасност за живота.

Работата по изясняване на случая продължава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини