От х:

Днес в x:

Искат "Балкански пътешественик" в Италия

Спектакълът "Балкански пътешественик" на хасковския театър е селектиран за участие в Европейския фестивал на кукления театър за деца и възрастни Алта Валсесия. Популярният форум ще се проведе между 20 и 27 юни. Талантливият актьорски тандем Силвия Предова и Янко Митев ще играят на една сцена с още 17 театъра. Заедно с тях за Ботуша ще замине и режисьорът на спектакъла Съби Събев. Публиката е тази, която избира победителите във фестивала. Ще бъдат връчени две награди. Смесено жури от деца и възрастни ще определи най-доброто представление за малките зрители. Друга комисия от възрастни и едно дете ще избере представелението за големи. Победителите ще имат честта да открият кукления фестивала следващата година.

Спектакълът "Балкански пътешественик" на Янко Митев получи покана за участие, след като видео запис на постановката бе приет възторжено от журито на театралния форум. Сюжетът на пиесата разказва за недоволния от живота си Стамат, който тръгва по света на търси късмета си. След куп срещи с национални приказни герои на Румъния, Гърция, Албания и Сърбия главният герай разбира, че щастието му е в родното село, в дома и семейството.

През 2005 година спектакълът спечели награда от Националния куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник" в Ямбол и от театралния форум "Двама да малко, трима са много" в Пловдив.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини