От х:

Днес в x:

12 хиляди трайно безработни в Хасковско

И безработните трябва да се отчитат на данъчните

В хасковски регион близо 12 000 души са заявили досега, че сами плащат вноските си за здраве. Данните са териториалния офис на НАП по повод края на кампанията по подаване на така наречения образец 7. По същество това е декларация че лицето е трайно безработно и не получава обезщетения от държавата. В графата попадат и студенти над 26 годишна възраст. До тази възраст държавата им поема данък здраве.

Декларацията Образец 7 се въведе за първи път тази година и срокът за подаването й за лицата, които към края на миналата година вече са внасяли сами парите за здраве е 30 юни. Подаването на формуляра става в Офисите на НАП или по пощата с обратна разписка, като пощенското клеймо трябва да е до 30 юни. В декларацията се вписват личните данни и началната дата, от която гражданинът е започнал да плаща сам здравно- осигурителните си вноски. В случай, че не се знае точната дата, справка за това може да се направи в Офисите на НАП, при попълването на декларацията.

Всички, които са започнали сами да внасят здравно-осигурителните си вноски след 1 януари 2010 г. трябва да подадат декларацията до края на месеца, следващ месеца, в който са започнали да плащат сами за здраве. Тоест ако от 1 май 2010 г. трябва сами да внасяте здравно-осигурителни вноски, то до края на юни също трябва да подадете декларация Образец 7.

По последни данни на приходната агенция хората без здравни права в страната са се увеличили с над 18 300. Причината за ръста е както увеличилата се безработица така и хората масовото напускат България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини